Toen wij zelf gingen trouwen zijn we hard op zoek geweest naar een alternatief voor de traditionele huwelijkslijst bij het warenhuis. Maar wat is een origineel huwelijkscadeau? We woonden al een paar jaar samen en hadden onze hele uitzet eigenlijk al bij elkaar.

Om te voorkomen dat onze gasten met het zoveelste goedbedoelde peper en zout stel zouden aankomen wilden we ze graag een cadeautip geven. We zijn gek op reizen en zouden het meeste hebben aan een bijdrage voor onze huwelijksreis. Maar niemand vind het eigenlijk leuk om geld te geven.

We kwamen terecht bij een Amerikaans bedrijf dat de mogelijkheid bood om te organiseren dat onze gasten ons de honeymoon cadeau zouden geven en waren meteen enthousiast.

Uiteindelijk hebben we het niet gedaan. Het bleek te ingewikkeld om onze gasten door te verwijzen naar een Amerikaans bedrijf. De website was Engelstalig, betaling van de cadeaus moest in dollars gebeuren en als mensen liever telefonisch een cadeau wilden bestellen hadden we te maken met tijdsverschil, hoge telefoonkosten en het feit dat onze gasten alleen in het Engels te woord gestaan konden worden.

Omdat het concept nog niet in Nederland bestond en wij zeker wisten dan er meer bruidsparen zouden zijn die zich in dezelfde situatie bevonden als wij, heb ik besloten het concept hierheen te halen. Ik hoop jullie hiermee de service te bieden waar je precies naar op zoek bent!

Marc Eijkens

Oprichter Honeymoon2Give